Korona Étterem és Cukrászda – Érd

Látogatásunk ideje 2019.10.26.

Egy Budaörs – Törökbálint – Diósd – Érd településeket érintő túra vége felé, a vasúthoz menet botlottunk ebbe az étterembe. Mivel ma véletlenül kerültünk erre a környékre, nem terveztük meg előre, hogy hol fogunk étkezni. Egyszerűen csak beültünk az első, utunkba eső helyre.Az étterem elé érve, az ajtón betekintve láttuk, hogy a belső tér fel van díszítve és meg van terítve. Feltehetőleg esküvőre készülődtek. cofElőször azt hittük nincs is nyitva az étterem, de mivel sehol sem láttunk “Rendezvény miatt zárva” feliratot, ezért beóvakodtunk és megkérdeztük, lehet-e ebédelni? Egy hölgy kedvesen mondta, hogy persze és átvezetett egy kisebb helyiségbe, mely zavartalanul üzemelt. Leültünk, majd érdeklődtünk, hogy tudunk-e SZÉP kártyával fizetni. A hölgy nem tudta, de mondta, hogy megkérdi a kolléganőjét. Közben elénk rakta az étlapot.
A választék elég bőséges és sokszínű. Tetszett, hogy a szárnyas ételek szét voltak bontva állatfajták szerint. (csirke, kacsa, pulyka.) Ezenkívül sertés-, hal- és vadételek is színesítették a választékot. Kategóriánként 2-3 féle ételből lehetett választani. Sajnos italok nem szerepeltek az étlapon, itallapot pedig nem kaptunk. Míg a felszolgáló megérkezett, sikerült is választanunk. Azt már kint láttuk, hogy Krušovice cégér van az ajtó felett (a kedvenc söröm), így ezt kértünk csapolva. Sajnos semmilyen barna sör nem volt, így Vé is a csapolt világos Krušovicét választotta. Az italrendeléssel együtt leadtuk az ételrendelést is. Vé Csirkemellcsíkokat rendelt sajtos bundában, fokhagymás tejföllel kevert idei zöldsalátával. Én Jércefantáziát kértem burgonyapürével, ami natúr csirkemell, szárnyas máj, gomba, sajt és bacon összetevőket tartalmazott. A kedvenc salátámat, a Káposztasalátát rendeltem mellé.
Míg a fogások készültek, iszogattuk a sörünket és ismerkedtünk a hellyel. Én meglátogattam a mosdót. Ez a Cukrászdából nyílt, ahova egy lengőajtón át lehetett átjutni. Sajnos akadálymentesített helyiséget nem láttam. A WC egyébként tiszta volt. A vízöblítés automatikus (infrasorompóval vezérelt), szappan, papír kéztörlő volt (ez utóbbi a tartója helyett a radiátorra kirakva). A mosdókagyló feletti fényforrás az utolsókat rúgta. Erősen hunyorgott, gyenge fénnyel világított. Ezt bizony cserélni illene! Visszafelé megnéztem a cukrászati választékot is. Ahhoz képest, hogy a tulajdonosok egy régi cukrászdinasztia leszármazottai, elég kommersznek tűnt a választék.  A pultokban a kínálat is olyan volt, mint egy nagyáruház cukrászati pultjában, de a hűtőszekrényben lévő sütemények nem voltak kellően megvilágítva. Ahogy Vé fogalmazott, kicsit a szocializmusból itt felejtettnek tűnt az egész.(Nálunk a hasonlóan régi gyökerekkel rendelkező cukrászdában szinte eladják magukat a sütemények a világos pultokban a kellemesen édes illattal, valamint jóval szélesebb a választék.) Közben Vé készített néhány fényképet a helyiség belsejéről.  Tetszett az étterem berendezése. A székek fejtámláiba díszesen faragott korona volt vésve, akárcsak a pultba.cof Ez nagyon tetszett. Ugyancsak egy koronát ábrázolt az átjáró ajtó színes üvege is, de a helyiségben található tükör körvonala is egy stilizált korona formát mutatott.

Közben próbáltuk a weben is megkeresni az étterem honlapját. Van saját és Facebookos oldala is, bár ez utóbbi inkább csak a vélemények és a heti menü közzétételére szolgál. Nagy hiányossága a weblapnak, hogy az étlap nem szerepel rajta. Pozitívum, hogy a menüt a cég ki is szállítja.

Sok idő nem maradt a nézelődésre, mert a felszolgáló hölgy már hozta is az ételt. A rendeléstől  számítva talán 15 perc sem telt el. Kíváncsi lennék, hogy máskor is ilyen gyorsak-e, vagy csak a rendezvény miatt megerősített konyha dolgozott ilyen fürgén. Mindenesetre nagyon elégedettek voltunk. A fogások bőségesek, jóízűek voltak.

Tetszett a Jércefantázia egymásra halmozott elemeinek hurkapálcával való összetűzése, így az ízek is átjárták egymást. Egyedül a burgonyapüréről nem tudtam eldönteni, hogy porból készült-e, de az íze jó volt. Igazán elégedettek voltunk mind az ízekkel, mind a mennyiséggel. Látogatásunk idején végig kellemes háttérzene szólt, diszkrét hangerőn, ami mellett nyugodtan lehetett beszélgetni, mégis fokozta a hangulatot.

Az étel elfogyasztása után Vé is elment a mosdóba, míg én fizettem. Indulás előtt még csináltunk pár képet a kerthelyiségről, ami most nincs használatban, hiszen elmúlt a szezonja. Viszont nyári melegben, nagyon kellemes lehet az árnyékos, fedett asztaloknál étkezni.

Értékelés:
Külcsín: épület épület épület épület  (A WC-ben a hunyorgó lámpa és a nem tartóba rakott kéztörlő, valamint a hiányzó itallap miatt. Tetszett a helyiség elnevezéséhez illeszkedő dizájn.)
Személyzet: szakács szakács szakács szakács szakács (Gyors, udvarias, kedves. Egyedül a felszolgáló hölgy illatszere volt kissé tolakodó az én beteg légzőrendszeremnek.)
Étel-ital: spoon_1f944 spoon_1f944 spoon_1f944 spoon_1f944 (Maximálisan elégedettek voltunk mind a választékkal, mind az ételekkel úgy íz, mint mennyiség szempontjából. A Cukrászdáról ez már nem mondható el, de most az éttermet minősítjük. A levonás a barna sör hiánya miatt van.)
Web: personal-computer_1f4bb personal-computer_1f4bb personal-computer_1f4bb personal-computer_1f4bb (Van saját és Facebookos oldal is. Nagyon hiányzik az étlap feltüntetése.)
Ránk gyakorolt hatás: Christos Georghiou_SmileyFace_Shutterstock Christos Georghiou_SmileyFace_Shutterstock Christos Georghiou_SmileyFace_Shutterstock Christos Georghiou_SmileyFace_Shutterstock Christos Georghiou_SmileyFace_Shutterstock (Összességében nagyon kellemes benyomásokat szereztünk. Ha a felsorolt apró hiányosságok nem lennének, maximális pontszámot is kaphatott volna.)

A fentiek alapján kijelenthetjük:

Visszatérünk

Szerző: riasztos

Közlekedésmérnök vagyok. Szeretem a vasutat, a természetjárást és új helyeket megismerni. Mindezeket keretbe foglalja fő hobbim, a geocaching.